КАЛЕНДАР  

August 2022
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
   

МИКРОЕЛЕКТРОНИКА  

   

КАЛЕНДАР ДАН ПО ДАН  

   

КРАЈ ДРУГОГ ПОЛ.  

Преостало... (Капа доле!) 22.06.2021 16:30
   

ПРЕВОДИЛАЦ  

   

ШКОЛСКИ МУДЛЕ  

   

СТАТИСТИКА  

Број прегледа чланака
463072
   

ПОДЕЛИ  

FacebookMySpaceTwitterLinkedinPinterest
   

Такмичења

Огледни час - Утврђивање макроа на примеру базе података
са eTwinning пројекта 
„Public Secret“

Ogledni-PI

Огледни час је одржан 21.2.2022. године, на 4. часу Пословне информатике у одељењу III 3. Ученици су на примеру базе података са eTwinning пројекта „Public Secret“ утврђивали рад са макроима. База података садржи реалне податке о ученицима који учествују на пројекту и њихове активности. 

Часу су присуствовале представнице Националног тима за подршку eTwinning-а Србије, са седиштем у Београду: Маријана Пантић и Марица Вукомановић. Пошто је час реализован и онлајн, помоћу Google Meet-а, часу су присуствовале Јасна Бошковић, наставница веб дизајна и веб програмирања и Данка Мириловић, наставница математике из Електротехничке школе "Никола Тесла" из Панчева, као и ученици Милош Милованов и Филип Филиповић из поменуте школе. Такође, на часу је била присутна и наставница математике Љиљана Ђуретановић из Техничке школе "23. мај" из Панчева. У реализацији часа учествовала је наставница Јасна Бошковић са ученицима.

Из наше школе, часу је присуствовала Јелена Блажић, наставница економске групе предмета. Такође, поред ученика из овог одељења, у реализацији часа учествовала је  Сања Бабић, ученица другог разреда са образовног профила Електротехничар рачунара.

Час је припремила и реализовала Милијана Петровић, предметни наставник и ментор ученицима на eTwinning пројекту „Public Secret“, која је и аутор ове објаве.

Подели

Европска недеља програмирања -
EU Code Week 2021
9 - 24. октобар 2021.

EU-Code-Week-2021

У Европској недељи програмирања промовишу се креативност, решавање проблема и сарадња, кроз програмирање и друге технолошке активности. Циљ манифестације је да се програмирање учини видљивијим, да се покаже младима, одраслима и старијима како се оживљавају идеје помоћу кода, да се демистификују ове вештине и да се окупе и мотивишу људи да уче.

У овогодишњој кампањи учествовало је 79 држава, са 76405 догађаја. Србија је на 26. месту, са 221 активности. Ми смо, кроз предавања и радионице, са ученицима другог и трећег разреда, електротехничарима рачунара и економским техничарима, реализовали шест догађаја:

О значају манифестације говорила је Милијана Петровић, наставник програмирања, која је уједно и организатор манифестације у школи, ментор ученицима, предавач и аутор ове објаве.

Подели

Global Math Project
Global Math Week: Oct 10 - 17

GMP-2021

У светској недељи математике учествовало је преко шест милиона ученика из око 150 земања. Глобални математички пројекат, на тему "Тачке које експлодирају - Exploding Dots", обележили смо, традиционално, са ученицима трећег разреда, електротехничарима рачунара. На сајту организатора налази се колекција лекција, усклађених са планом и програмом математике и других предмета. Експлодирајуће тачке су постале глобални математички феномен у коме је положај тачке представљен разним визуелним причама. Поред наставних садржаја, приказани су занимљиви нерешени истраживачки проблеми, који још увек збуњују математичаре.  

Помоћу Google Meet-а, који је одржан 12.10.2021, наши ученици приказали су две презентације:

  • "Позициони бројевни системи" - Ана Панић, Лука Живановић и Јелена Радовановић;
  • "Бинарна аритметика" - Анита Мојић и Матија Андрић.

Догађај је припремила и објавила Милијана Петровић, наставник програмирања, ментор ученицима и званични амбасадор Глобалног математичког пројекта.  

Подели
   

ПРИЈАВА  

   
   

НА ВЕЗИ  

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова

   
Научи се од мудријег - то ти је велика корист. И научи другог - то ти је велика задужбина. Доситеј Обрадовић.
   

НОВО - СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ

Написао milijanap
okc-feb-20Зимска понуда ОКЦ семинара Тим ОКЦ припремио је 34 акредитована семинара у зимском термину. Заступљене су све компетенције:  К1 - ужа стручна...
Написао crnadama
pioneers19Плаћена радна пракса у Европи Програм Pioneers  into Practice је међународни програм професионалног развоја, намењен људима који су...
   

ОБАВЕШТЕЊА

Написао milos
svetosavski-literarni-konkursСветосавски литерарни конкурс Драги наши, Обавештавамо Вас да је жири изабрао најлепше радове који су пристигли на Светосавски литерарни конкурс...
Написао milos
skolska-slava-2020-2021Упркос овој тешкој години наши ученици су показали велико интересовање за такмичење поводом Светосавског литерарног конкурса организованог у Културном...
   

НОВО - НАУКА И ТЕХНИКА

Написао admin
google-chrome-nadmasio-microsoft-explorerGoogle Chrome по први пут претекао Internet Explorer Googleov претраживач Chrome дефинитивно је скинуо са трона супарнички Microsoftov Internet Explorer...
Написао
windows7podrskaМИKРОСОФТ УКИДА ПОДРШКУ ЗА WINDOWS 7 Компанија Миkрософт је издала обавештење у којој је објашњено како стандардна подршка за Windows 7 се укида 15....
   

ФЕЈСБУК

   

ПОДАЦИ О ШКОЛИ

Адреса: Средња школа "17. септембар",

              Вука Караџића 19, 14224 Лајковац

тел./факс: (+381) (14) 3431-145

ПИБ: 101344404

Матични број школе: 07283911 

Жиро рачун: 840-945660-10

   
© Средња школа ,,17. септембар" Лајковац 2013